Advanian ja Työterveyslaitoksen yhteistä matkaa on takana jo useampi vuosi. IT-palveluiden ulkoistaminen osaavalle kumppanille on vähentänyt päänvaivaa IT-asioissa. Työterveyslaitoksen henkilöstö pystyy nyt keskittymään täysillä omaan ydintoimintaansa eli suomalaisen työelämän kehittämiseen.
Advanian tarjoama IT-tuki varmistaa, että Työterveyslaitoksella on aina tarvitessaan käytössä IT-asiantuntijat. Advanian apua voidaan tarvita, kun järjestelmät eivät toimi tai kun jollakin työntekijällä on pulmia tietokoneensa kanssa. Johtaja Mikko Mäkipään mukaan osa IT-tuen asiantuntijoista on jo kuin oman talon väkeä.
Selkeä ja keskitetty IT-tuki varmistaa henkilöstön tuottavuuden ja tukee myös työhyvinvointia. Työterveyslaitoksen henkilöstön tyytyväisyyttä seurataan jatkuvasti ja palaute on ollut positiivista. Työterveyslaitoksella tehdään monenlaista työtä. Osaava, asiakkuuden hyvin tunteva tukipalvelu mahdollistaa saumattoman työnteon niin etänä, toimistolla kuin laboratoriossakin.
“Aina jos meillä on sisäisesti tietotekniikkaongelmia, niin tiedämme, mihin olla yhteydessä. Henkilöstön ei tarvitse miettiä, mistä saa tarvittaessa apua, kun kaikki IT-asioihin liittyvät asiat on keskitetty yhteen paikkaan”, toteaa johtaja Mikko Mäkipää Advanian tarjoamasta IT-tuesta.
Mikko kokee, että tämän päivän entistä digitaalisemmassa maailmassa on eduksi, jos yrityksellä on apunaan IT-kumppani, joka pystyy toimimaan IT-ratkaisuja toimittavien isompien teknologiatoimijoiden sekä asiakkaan välissä tukena ja tulkkina.
“Globaalien tarjoajien pilvipalvelut ovat korostaneet tarvetta IT-kumppanille, joka pystyy toimimaan pilvipalveluita tarjoavien toimittajien ja asiakkaan välissä”, täydentää Mikko.
Etätyöapatiaa vastaan
Kuten monet muut toimijat, myös Työterveyslaitos siirtyi entistä vahvemmin etätöihin keväällä 2020. Edellytykset etätyöpainotteiseen työskentelyyn olivat jo olemassa ja Laitoksessa oli tehty etätöitä myös ennen korona-aikaa, joten raamit ja kulttuurillinen pohja siirtymiselle olivat jo valmiina. Työterveyslaitoksella on kuitenkin huomattu, että pitkään jatkunut etätyöskentely herättää haasteita muun muassa tiimityöhön sekä työergonomiaan.
Tiimien väliseen yhteistyöhön tulee kiinnittää nyt erityistä huomiota, kun toimistotyössä kasvokkain tapahtuva kommunikointi on jäänyt kokonaan pois. Työterveysalaitos on ottanut tiimitasolla käyttöön muun muassa säännöllisiä virtuaalisia kahvihetkiä ja kävelykokouksia.
“Virtuaalisissa palavereissa kommunikointi ajautuu vahvasti asiapainotteiseksi, joten on tärkeää tarjota mahdollisuus vapaammalle keskustelulle myös etäolosuhteissa” toteaa Mikko.
Työterveyslaitoksella on viime aikoina panostettu myös työergonomiaan ja parempaan sähköiseen työntekijäkokemukseen. Työterveyslaitos on ottanut käyttöön muun muassa taukojumppasovelluksen, jonka toivotaan lisäävän työssä jaksamista. Lisäksi työntekijät ovat saaneet hankkia muun muassa erillisen näytön, näppäimistön sekä hiiren omille kotitoimistoilleen. Myös laitteiden laatuun on panostettu; on tärkeää, että jokaisella on käytössään nykyaikaiset ja toimivat laitteet , jotta energiaa ei mene vanhentuneen teknologian kanssa tuskailuun.
“Voi olla, että tulevaisuudessa IT-tukea tehdään osittain myös automatiikan avulla, mutta jatkossakin tarvitaan myös osaavia asiantuntijoita, jotka pystyvät ennakoimaan ja tarjoamaan henkilökohtaista tukea työntekijöille IT-asioissa”, summaa Mikko.