Digitaalinen työympäristö Power Platform 20.08.2024

Miten lunastaa low code -kehittämisen hyödyt yrityksen käyttöön?

Low code -kehittäminen on kustannustehokasta ja ketterää, mutta miten lunastaa sen hyödyt yrityksen käyttöön? Fortumin Terho Antila vieraili Advanian Ajattelemisen aihetta -podcastissa keskustelemassa low code -kehittämisestä ja miten se voi muuttaa sekä kehittää modernia digitaalista työympäristöä. Fortumin Terho on Microsoft-arkkitehtuurin osaaja, ja hän myös vetää Fortumilla niin sanottua low code -kehittämistä.  

Low code -kehittämisessä ei parhaimmillaan tarvitse kirjoittaa koodia lainkaan. Microsoftin Power Platform -tuoteperhe tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia luoda uusia digitaalisia ratkaisuja ketterästi. Mutta miksi aiheen tulisi kiinnostaa myös liiketoimintapäättäjää? 

Nykypäivän työelämä on vahvasti digitaalinen ja parhaiten pärjäävät ne yritykset, jotka osaavat ottaa hyödyn irti uusista teknologioista. Low code -ratkaisuiden kehittäminen on ketterää ja kustannustehokasta. Kyseessä on kehitysympäristö, jossa uusia sovelluksia ja toiminnallisuuksia rakennetaan ilman kovan luokan koodaamista.  Low code on avain siihen, että uusia digitaalisia toiminnallisuuksia ja sovelluksia saadaan käyttöön entistä nopeammin, ja että muutoksiin pystytään reagoimaan myös nopeasti jatkokehittämällä tai korjaamalla sovelluksia tai niiden toiminnallisuuksia.  

Käytöntuki ja yhteiset pelisäännöt ovat avain onneen low code -kehittämisen jalkauttamisessa

Ketterän ja nopean kehittämisen lisäksi low code -ratkaisut mahdollistavat sen, että yhä useampi yrityksen työntekijöistä pystyy toimimaan kansalaiskehittäjänä low code -ratkaisuilla. Low code -kehittämisen avulla uusien sovellusten ja toiminnallisuuksien kehittäminen ei jää siis resurssipulan jalkoihin. Kun sovelluskehitys on mahdollista ilman haastavaa koodaamista, on yhä useammalla työntekijällä mahdollisuus kehittää ja rakentaa itse sovelluksia ja toiminnallisuuksia. Kaikki lähteekin liikkeelle sisäisesti myynnistä ja innostamisesta sekä tietoisuuden lisäämisestä, jotta mahdollisimman moni saadaan mukaan low code -kehittämiseen.  

Terho Antila kertoi, että Fortumilla jo yli 1 000 työntekijää on luonut uusia sovelluksia low code -alustalla. Terho sanoikin, että yksi isoin haaste low code -kehittämisen jalkauttamisessa on nimenomaan tietoisuuden puute. Mikäli yrityksen työntekijät eivät tiedä mistä on kyse ja miksi low code -kehittämiseen kannustetaan, jäävät hyödyt lunastamatta.  

Tietoisuuden lisäksi on tärkeää, että yrityksessä on saatavilla käytön tukea low code -kehittämiseen, eli omistajuus low code -kehittämisestä tulee olla nimetty selkeästi. Käytön tuen lisäksi on hyvä määritellä yhteiset pelisäännöt, joissa käy ilmi missä ja miten low code -kehittämistä voi kokeilla matalalla kynnyksellä.

Kuuntele podcast-jakso kokonaisuudessaan alla olevan linkin takaa niin kuulet lisää miksi low code -ratkaisuihin kannattaa kuitenkin investoida ja mitä valmiuksia sekä resursseja yrityksellä tulisi olla, jotta investoinnista saa täyden hyödyn irti. 

Ajattelemisen aihetta -podcast

Kuuntele jakso kokonaisuudessaan: Go low or go home! Miten low code muuttaa työelämää?

Aiheeseen liittyvää