Lehdistötiedote Pilvipalvelut IT-ulkoistus 17.09.2024

Oras Group avaa kasvuhanaa vahvistamalla IT:n roolia Advanian tuella

Samalla kun osa Oras Groupin hanoista muuntuu IoT-laitteiksi, yhtiö kehittää IT-järjestelmiä ja -organisaatiota tukemaan entistä vahvemmin liiketoiminnan muutosta ja kasvua. Hankkeessa keskeisen hybridiarkkitehtuurin pilvikehityskumppanina toimii teknologiayhtiö Advania.

  • Oras Groupin tietohallinto on käynnistänyt muutoshankkeen, jonka avulla IT:stä rakentuu yksi yhtiön muutoksen ja tulevaisuuden kasvun mahdollistajista.
  • Kehityskumppanina toimiva teknologiayhtiö Advania tukee muun muassa nykyisen IT-ympäristön nyky- ja tavoitetila-analyysiä, ja pilvistrategian toteutusta.
  • Keskeisenä tavoitteena on luoda hallittu Azure-hybridipilviympäristö, joka lisää koko infrastruktuurin joustavuutta sekä helpottaa liiketoimintaa palvelevan datan keruuta ja analytiikkaa muun muassa tekoälysovellusten tarpeisiin. Lisäksi tavoitteena on toteuttaa vaiheittain tavoitetilan mukainen liiketoimintaa ja IT-hallintaa tukeva modernisaatio.

Johtava eurooppalainen vesikalustetoimittaja Oras Group käynnisti keväällä tietohallinnon hankkeen, jonka tavoitteena on rakentaa IT:stä yhä vahvempi liiketoiminnan muutoksen ja kasvun mahdollistaja. Konkreettinen päätavoite on taata entistä vankemmin IT-palveluiden hallittavuus.

Muutos tukee hanojemme matkaa IoT-laitteiksi, mihin liittyy kasvava tarve pilvipalveluille ja data-analytiikalle. TehtävämmeReni Waegelein, Director, Group IT, Oras on samalla muuttaa IT:n toimintamallia ja roolia tilausten vastaanottajasta organisaatioksi, joka toimii tiiviisti yhdessä liiketoiminnan kanssa. Osana tätä haluamme varmistaa, että perusinfra tukee tulevaisuuden toteutusmahdollisuuksia”, sanoo Oras Groupin tietohallintojohtaja Reni Waegelein.

Ykkösjuttu on hallittavuus. Nostamme samalla omaa tekemisen tasoa entistä ammattimaiseksi ja lisäämme määrämuotoisuutta. Napsimme myös kustannussäästöt, jos niitä onnistumme saamaan, joskaan tämä ei ole meille mikään ensisijainen ajuri”, hän jatkaa.

Muutoshanke viedään läpi yhdessä pitkäaikaisen IT-kumppanin Advanian kanssa. Tavoitteena on luoda tulevaisuuden pilvistrategia ja hallintamalli tietoturvalliselle hybridi-infralle. Lisäksi hankkeen aikana arvioidaan ja suunnitellaan pilven modernisointia soveltuvin osin.

Emme ole pilviuskovaisia emmekä missään tapauksessa ole vain pilven varassa, vaan hyödynnämme jatkossakin fyysistä infraa. Tekoälysovelluksia ja data-analytiikkaa varten tarvittavat rakennuspalikat kuitenkin löytyvät usein helpommin pilviympäristöistä. Meidän täytyy tukea monia eri mahdollisuuksia sekä omassa että pilven infrassa, jotta voimme valita optimiratkaisut kullekin liiketoimintatarpeelle”, Waegelein kertoo.

Pilven etuna on myös skaalautuvuus, mikä tukee Oras Groupin hanojen digitaalisen liiketoiminnan datan keruun, raportoinnin ja analytiikan tarpeita, kun datamäärät kasvavat. Pilvistrategiassa arvioidaan, mitä tarkalleen kannattaa siirtää pilveen ja mitä ei huomioiden kokonaiskustannukset, ylläpito ja turvallisuus.

Oras Group tarjoaa asiakkaille vedenkäytön informaatiota palveluna, jossa IoT-hanojen käyttäjä voi nähdä mobiililaitteella esimerkiksi tietoja vedenkulutuksesta. Datan ja infrastruktuurin tietoturvan ja tietosuojan vaatimukset kasvavat esimerkiksi hotellien ja sairaaloiden kaltaisten suurasiakkaiden sekä yhä vaativamman EU-sääntelyn kannalta.

Käsittelemme enenevässä määrin asiakkaiden vesihuoltojärjestelmien dataa. Meidän täytyy arvioida kaikkea riskilähtöisemmin, jotta ympäristö on hallittu, tietoturvallinen ja tietosuojaltaan vahva”, Waegelein toteaa. 


Lisätietoja:

Reni Waegelein, tietohallintojohtaja, Oras Group, reni.waegelein@orasgroup.com
Aino von Bonin, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Advania Finland, aino.vonbonin@advania.com

 

Oras Group on vahva eurooppalainen vesikalustetoimittaja: markkinajohtaja Pohjoismaissa ja merkittävä toimija Keski-Euroopassa vahvojen brändien ja erinomaisen käyttäjäkokemuksen ansiosta. Yhtiön missiona on luoda älykkäimpiä ja vastuullisimpia vedenkäyttökokemuksia kaikille, ja tätä se toteuttaa kahdella luotettavalla ja innovatiivisella brändillä, Oraksella ja Hansalla. Konsernin pääkonttori sijaitsee Raumalla, ja yhtiöllä on kaksi kehittyvää tehdasta, Raumalla sekä Olesnossa Puolassa. Konsernin palveluksessa työskentelee noin 1 200 henkilöä viidessätoista maassa. Oras Groupin omistaa Oras Invest, perheyhtiö ja teollinen omistaja. 

Advania Group on yksi Pohjois-Euroopan IT-markkinan johtavista toimijoista. Yhtiöllä on toimintaa Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa, Islannissa, Tanskassa ja Isossa-Britanniassa. Advania työllistää 5 000 ammattilaista, joista Suomessa Advanian palveluksessa on noin 330 henkeä. Teknologian tuomat hyödyt konkretisoituvat vain ihmisten välisessä yhteistyössä. Tavoitteemme ja tekemisemme eivät siis keskity ainoastaan toimivaan teknologiaan; toimintamme ytimessä ovat asiakkaamme, sekä heille toimivan työympäristön mahdollistavat ammattilaisemme. Advania - The tech company with people at heart.

Related content