Työhyvinvointi Digitaalinen työympäristö 05.06.2023

Investoi ja kouluta – hyvä digitaalinen työpäiväkokemus ei synny itsestään

Oikeanlainen moderni työympäristö parantaa työntekijän kokemusta ja työn tuottavuutta. Turhan usein lupaavasti alkanut uuden ajan työpäiväkokemus kompastuu kivikautisiin tietojärjestelmiin tai siihen, ettei käyttäjiä muisteta kouluttaa. 

Digitaalinen työskentely otti harppauksen pandemian aikana, kun etätyöstä siirryttiin käytännössä pysyvästi hybridityöhön. Muutos on tuonut mukanaan pohdittavaa organisaatioille, jotka ovat opetelleet uudet tavat tehdä töitä ja palvella asiakkaita tässä uudessa kontekstissa.

Timo Drachman ratkoo työkseen organisaatioiden digitalisaatiosolmuja Advanialla. Hän esitteli Kauppalehden Päättäjä Foorumissa, mitä organisaatioiden tulee ottaa huomioon menestyäkseen muuttuvassa työympäristössä.

”Menestyvän yrityksen täytyy kehittää omia toimintojaan niin, että työntekijät voivat tehdä töitä ja kehittyä muuttuvassa ympäristössä”, Drachman toteaa.

Nykyiset järjestelmät eivät aina tue muutosta. Monet organisaatiot käyttävät vanhoja, erillisiä ja monimutkaisia järjestelmiä, joita ei ole suunniteltu nykypäivän tarpeisiin. Käyttäjien koulutus ja uusiin toimintatapoihin opettaminen ovat usein laiminlyötyjä osa-alueita.

”Osaajapula teknisellä puolella voi myös vaikeuttaa uusien työympäristöjen kehittämistä. Tarvitaan sekä teknistä asiantuntemusta että päteviä työntekijöitä, jotka hallitsevat uudet ympäristöt ja työkalut”, Drachman sanoo.

Drachman korostaa, että oikeanlainen moderni työympäristö voi parantaa työntekijän työpäiväkokemusta ja sitä kautta lisätä tuottavuutta. Organisaatioiden täytyy panostaa käyttäjäystävällisiin järjestelmiin ja tarjota kattava koulutus uusille työntekijöille. Digitaalisen työpäiväkokemuksen parantamiseksi on myös tärkeää luoda selkeät pelisäännöt, miten tiimityökaluja käytetään ja missä ja miten tiedot tallennetaan.

”Turvallisuus on myös keskeinen näkökulma modernissa työympäristössä. Identiteetinhallinta on tärkeää, jotta tiedetään, kuka pääsee järjestelmiin ja millä oikeuksilla. Monimutkaiset salasanakäytännöt ja hankalat käyttöliittymät voivat aiheuttaa turhautumista. Siksi on tärkeää panostaa helppokäyttöisiin ja turvallisiin järjestelmiin, jotka eivät aiheuta ylimääräisiä hankaluuksia työntekijöille”, Drachman painottaa.

Katso videolta Timo Drachmanin koko puheenvuoro digitaalisen työpäiväkokemuksen parantamisesta!

Jos Youtubesta upotettu video ei näy, klikkaa tästä.

 

 

Katso myös työpäivämuotoilija Aku Varamäen puheenvuoro Päättäjä Foorumissa ->

Katso Päättäjä Foorumissa käyty paneelikeskustelu aiheesta Miten tuottava työntekijäkokemus saadaan näkymään viivan alle?

 

Related content